Veel gestelde vragen

Waarom moet ik nu in grond investeren?

Er wordt een woningtekort verwacht van ongeveer 300.000 woningen rond 2020.Het Centraal Bureau voor de Statistiek verwacht dat de Nederlandse bevolking tot minimaal 2040 zal groeien. De interactieve kaart van Nederland op de site geeft die groeigebieden ook zeer duidelijk weer.

Is het koopcontract bindend?

Ja. Het gaat hier om een juridisch bindende overeenkomst. Wij nemen aan dat de aankoop een weloverwogen besluit is.

Kan ik de grond altijd weer verkopen?

Ja. Aangezien de grond in uw bezit is, zoals bijvoorbeeld een koopwoning, is het altijd vrij verhandelbaar. Wel raden wij u aan de grond(en) zo lang mogelijk in uw bezit te houden, omdat u dan dikwijls meer voor de grond ontvangt. Ondanks dat grond in het verleden steeds een stabiele waardeontwikkeling heeft laten zien, valt er bij voorbaat niet te bepalen hoeveel de waarde van de grond zal zijn op het moment van verkoop.

Kan ik de grond ook schenken?

Jazeker. Voorwaarde is wel dat de begunstigde bekend is met de consequentie en akkoord gaat met de notariƫle overdracht. Als de begunstigde jonger dan 18 jaar is, dan zal de wettelijke voogd moeten tekenen. Als de grond op naam van deze minderjarige begunstigde staat, is wel de wettelijke voogd tot het 18e jaar verantwoordelijk.

Hoe weet ik dat de bestemming van mijn grond op enig moment is gewijzigd?

Uiteraard zal DGS Vastgoed u als eigenaar van de grond informeren indien dit feit zich voordoet!


Vraag een brochure aan!

Wij adviseren u graag!

Voor andere vragen en/of opmerkingen neemt u contact op met ons via email of bel met: +31 (0) 85 – 75 00 414